Tabără: România trebuie să fie exportator de produse alimentare

Postat la 14 octombrie 2011 46 afişări

România trebuie să devină exportator de produse alimentare, dar mare parte dintre acestea ar trebui mai întâi prelucrate, a declarat vineri ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, la seminarul MEDIAFAX Talks about Agriculture.

"România trebuie să fie exportator de produse alimentare şi trebuie să satisfacă şi securitatea alimentară naţională", a spus Tabără. El a adăugat că în afară de cereale şi plante tehnice, care au înregistrat producţii importante în acest an, trebuie dezvoltată şi producţia zootehnică. Ministrul a vorbit şi despre potenţialul pe care îl are România în domeniul cultivării de plante tehnice şi despre producţia record de 1,8 milioane de tone la floarea soarelui.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tabara,
agricultura,
export,
produse alimentare
/actualitate/tabara-romania-trebuie-sa-fie-exportator-de-produse-alimentare-8867410
8867410
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.