Tabara: Legumele produse in Romania sunt sigure pentru consumatori

Postat la 06 iunie 2011 39 afişări

Legumele produse in Romania sunt sigure pentru consumatori, a declarat luni ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, recomandand romanilor sa spele toate fructele si legumele inainte de consum, chiar daca sunt ambalate.

"E.coli este o infectie exterioara si nu una in interiorul plantelor. Orice fruct trebuie spalat", a mai spus Tabara intr-o conferinta de presa. Presedintele Autoritatii Nationale Sanitare - Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis Chetan, a adaugat ca, pana in prezent, pe teritoriul Romaniei nu au fost depistate legume infestate. Comisia Europeana intentioneaza sa propuna "compensatii" financiare pentru a ajuta producatorii de legume si fructe afectati de informatiile privind sursa epidemiei de E.coli din Germania, informeaza AFP.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agricultura,
legume,
tabara,
contaminare,
e.coli
/actualitate/tabara-legumele-produse-in-romania-sunt-sigure-pentru-consumatori-8318109
8318109
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.