Suspansul nu s-a terminat. Presiunea referendumului se mută abrupt pe Curtea Constituţională

Postat la 30 iulie 2012 7 afişări

Premierul Victor Ponta susţine că Guvernul va respecta decizia Curţii Constituţionale în privinţa referendumului de duminică pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, dar mai mulţi lideri PSD cer instanţei de contencios constituţional să valideze consultarea populară (lucru care ar conduce la demiterea preşedintelui) pe motiv că, atunci când a impus pragul de prezenţă de 50%, nu a luat în calcul boicotul PDL.

Curtea Constituţională nu poate vota împotriva poporului român", susţine secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. După anunţarea rezultatelor finale ale referendumului de către Biroul Electoral Central, Curtea Constituţională trebuie să valideze sau să invalideze referendumul. Rezultatele parţiale indică o prezenţă cu câteva procente sub pragul de validare de 50% plus unul din numărul celor înscrişi pe listele electorale (peste 9,1 mil. alegători). Dacă rezultatele finale se menţin sub acest prag, referendumul este invalidat, iar Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni, potrivit legii referendumului.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
referendum,
rezultate,
referendum
/actualitate/suspansul-nu-s-a-terminat-presiunea-referendumului-se-muta-abrupt-pe-curtea-constitutionala-9910083
9910083
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.