Surse ucrainene: Rusia încearcă să concentreze sisteme de rachete în Belarus

Autor: Petru Mazilu Postat la 01 aprilie 2022 23 afişări

Surse ucrainene: Rusia încearcă să concentreze sisteme de rachete în Belarus

Ministrul adjunct al apărării din Ucraina susţine că Rusia încearcă „să concentreze" sisteme de rachete în Belarus, anunţă CNN.

Adjunctul ministrului ucrainean al apărării a declarat că Rusia „încearcă să concentreze" sisteme de rachete în sud-estul Belarusului pentru o potenţială utilizare împotriva Ucrainei.

Evaluarea vine în ciuda afirmaţiilor recente ale Rusiei privind o retragere a trupelor din jurul oraşelor Kiev şi Cernigău.

„Inamicul nu renunţă la planurile sale de a cuceri complet regiunile Doneţk şi Luhansk. El invadează, de asemenea, regiunea Harkov şi încearcă să îşi consolideze poziţia, să regrupeze trupe", a declarat ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar.

Forţele ucrainene văd că sistemele de rachete ruseşti sunt trimise în apropierea oraşului Gomel din Belarus, a mai spus Maliar.

„Inamicul încearcă să le concentreze acolo, aparent din cauza planurilor de a lansa atacuri cu rachete sau de a le folosi ca instrument de şantaj şi intimidare. Prin urmare, teritoriul Belarusului continuă să fie folosit în mod activ de Rusia pentru a efectua agresiuni", a adăugat Maliar.

Întrebată dacă se aşteaptă la continuarea atacurilor cu rachete pe teritoriul ucrainean, Maliar a răspuns că „trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru. Războiul continuă. Şi trebuie spus că inamicul nu încetineşte. Atacurile cu rachete, intensitatea lor este tot la fel ca înainte, uneori chiar în creştere".

Joi, şeful NATO a avertizat că forţele ruseşti nu se retrag, ci se repoziţionează în timp ce menţin presiunea asupra Kievului şi a altor oraşe. Oficialii ucraineni şi americani au declarat, de asemenea, că este posibil ca ruşii să se regrupeze în Belarus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
rachete,
belarus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.