SURPRIZĂ majoră în sistemul bancar din România. Ce se intâmplă cu una dintre cele mai importante bănci din România

Postat la 17 iulie 2018 202 afişări

BERD a confirmat că achiziţionează 19% din capitalul Piraeus Bank România, în timp ce fondul de Investiţii american J.C. Flowers cumpără 76,1% din acţiuni, iar conducerea băncii va deţine 4,9%.

SURPRIZĂ majoră în sistemul bancar din România. Ce se intâmplă cu una dintre cele mai importante bănci din România

”Noii acţionari vor contribui cu resurse financiare şi organizaţionale, necesare extinderii operaţiunilor băncii şi a cotei sale de piaţă.

 

 Schimbarea acţionariatului va contribui, de asemenea, la consolidarea sectorului financiar fragmentat din România”, se arată în comunicatul Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

 

Astfel, modificarea acţionariatului vine să impulsioneze dezvoltarea Piraeus Bank România, pe fondul reducerii expunerilor externe de către banca mamă. În plus, BERD apreciază că investiţia va duce la consolidarea sectorului bancar românesc, fragmentat.

 

Aceasta este prima investiţie a fondului  american în România.

 

Banca mamă, Piraeus Bank Group, una dintre cele patru bănci sistemice din Grecia, a anunţat că renunţă la investiţiile străine şi vinde activele internaţionale,  ca parte a unei transformări extinse a sectorului financiar grecesc, convenită cu Comisia Europeană.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.