Surpriza lui Blaga pentru Boc. Planul secret care poate schimba soarta alegerilor din PDL.

Postat la 13 aprilie 2011 6 afişări

Surse din PDL au declarat miercuri pentru gandul ca in partid se pregateste reconfigurarea Conventiei Nationale si triplarea numarului de delegati care vor stabili prin vot direct functiile din varful formatiunii. Initiativa ii apartine actualului secretar general al PDL, Vasile Blaga, care ii propune premierului Emil Boc reluarea discutiilor in vederea organizarii conventiei din luna mai.

Fostul sef al Internelor vrea, pe de o parte, ca marea parte a primarilor si a reprezentantilor din teritoriu sa-si poata exprima in mod direct optiunea, iar pe de alta parte, sa existe garantia ca votantii vor avea cu adevarat libertatea de a alege, fara a fi influentati de sefii organizatiilor judetene. Concret, sustinatorii motiunii lui Blaga cer ca la congres sa participe 4000 de delegati, si nu 1400 asa cum s-a stabilit in Modrogan in urma cu trei saptamani.

Pentru a modifica numarul de participanti la congres, conducerea partidului trebuie sa convoace un nou Consiliu National de Coordonare, primii pasi in vederea organizarii respectivului eveniment urmand a fi facuti la inceputul saptamanii viitoare. Discutiile au fost confirmate pentru gandul de catre Vasile Blaga, care ne-a explicat de ce un congres cu un numar mai mare de delegati va reflecta o desfasurare corecta a alegerilor: "Cu cat sunt mai multi delegati, cu atat mai reprezentativa va fi Conventia Nationala. Astfel, va participa cel mai important activ al partidului: primarii, presedintii de consilii judetene si vicepresedintii de consilii judetene. Voi discuta luni cu premierul si cu domnul Paleologu despre aceasta chestiune".

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Surpriza,
Blaga,
Boc,
PDL
/actualitate/surpriza-lui-blaga-pentru-boc-planul-secret-care-poate-schimba-soarta-alegerilor-din-pdl-8154126
8154126
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.