SURPRIZĂ: Încă o ţară europeană suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca

Autor: Dorin Oancea Postat la 15 martie 2021 115 afişări

SURPRIZĂ: Încă o ţară europeană suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca

Olanda a suspendat utilizarea vaccinului contra coronavirusului produs de Oxford-AstraZeneca din cauza preocupărilor cu privire la posibilele sale efecte secundare, anunţă BBC.

Guvernul olandez a declarat că măsura, care va dura până cel puţin pe 29 martie, este o măsură de precauţie.

Republica Irlanda a luat mai devreme o decizie similară, pe fondul rapoartele de efecte adverse la adulţi în Norvegia.

Dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că nu există nicio legătură între vaccin şi riscurile de a dezvolta cheaguri de sânge.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) - care efectuează în prezent o analiză a incidentelor spune că beneficiile vaccinului continuă să depăşească riscurile sale.

Danemarca, Norvegia, Bulgaria, Islanda şi Thailanda au oprit deja utilizarea vaccinului AstraZeneca.

Într-o declaraţie, guvernul olandez a declarat că acţionează din precauţie în urma rapoartelor din Danemarca şi Norvegia cu privire la posibile efecte secundare grave.

„Trebuie să ne asigurăm că totul este corect, aşa că este înţelept să ne oprim pentru moment", a declarat ministrul olandez al Sănătăţii, Hugo de Jonge.

Decizia va provoca întârzieri în programul de vaccinare olandez.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
olanda,
vaccin,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.