Supravegherea pe Internet practicată de către FBI este anticonstituţională

Postat la 17 martie 2013 14 afişări

O judecătoare americană a ordonat vineri FBI să înceteze să utilizeze scrisori "de securitate naţională", apreciind că această metodă utilizată pentru supravegherea în secret a utilizatorilor de Internet, în numele luptei împotriva terorismului, este anticonstituţională.

Supravegherea pe Internet practicată de către FBI este anticonstituţională

 "Patriot Act", adoptat după atacurile de la 11 septembrie, autorizează FBI să trimită asemenea scrisori unor grupuri private cu scopul de a obţine de la acestea informaţii necesare în vederea supravegherii unor conturi pe Internet, interzicându-le, în acelaşi timp, să dezvăluie că le-au fost adresate asemenea solicitări.

Google a anunţat recent că a primit din partea Guvernului între zero şi 999 de solicitări, în perioada 2009-2012. Aceste solicitări au vizat anual între 1.000 şi 1.999 de conturi, cu excepţia anului 2010, când solicitările au vizat între 2.000 şi 2.999 de conturi, potrivit Google, care a precizat că nu oferă date exacte, la solicitarea autorităţilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/supravegherea-pe-internet-practicata-de-catre-fbi-este-anticonstitutionala-10672370
10672370
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.