Sunt spitalele din România locuri sigure? Răspunsul preşedintelui Klaus Iohannis

Autor: Laura Buciu Postat la 07 octombrie 2021 46 afişări

Sunt spitalele din România locuri sigure? Răspunsul preşedintelui Klaus Iohannis

Spitalele din România au personal foarte bun, dar din cauza presiunii nemaiîntâlnite, se întâmplă accidente, a spus, joi, preşedintele Klaus Iohannis. 

Întrebat dacă spitalele din România sunt locuri sigure, preşedintele Klaus Iohannis a spus că are încredere în medici şi în personalul medical, însă, din păcate, se pot întâmpla accidente.

„Avem foarte mulţi specialişti foarte buni, avem medici foarte buni, personal medical foarte bun şi ei au toată admiraţia şi consideraţiunea mea. Dar, din cauza crizei sanitare care pune o presiune nemaiîntâlnită pe întregul sistem de sănătate, pe spitalele din România, din păcate, am avut accidente. Dar aceste accidente în unele accidente, în unele situaţii, ar fi putut fi evitate dacă anumite măsuri s-ar fi respectat. Este absolut regretabil şi ultima catastrofă pe care am avut-o la Constanţa arată că pe de o parte medicii stau 24 din 24 ca să îngrijească bolnavii şi pe de altă parte, dintr-un accident se pot întâmpla astfel de catastrofe”, a spus Iohannis.

Preşedintele a precizat că, aşa cum sunt ele, spitalele din România funcţionează cu un personal dedicat şi care lucrează pentru a proteja pacienţii şi pentru a-i face bine.

În acelaşi timp, situaţia precară a bazei materiale din majoritatea spitalelor este cunoscută preşedintelui şi afirmă că alături de guvernul liberal, dar „în special în Guvernul Cîţu”, au fost găsite soluţiile, în PNRR şi în fondurile europene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spital,
iohannis,
preşedinte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.