Summitul G20 de la Cannes se va concentra pe criza din zona euro

Postat la 10 octombrie 2011 38 afişări

Liderii ţărilor din G20 sunt atât de îngrijoraţi că criza din Europa se va extinde în restul lumii încât este probabil că summitul de la începutul lui noiembrie se va concentra pe acest risc, potrivit unor oficiali de rang înalt din UE.

"Europa va fi în centrul atenţiei la summitul de la Cannes", afirmă preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, într-o scrisoare adresată celorlalţi lideri comunitari. Ei au adăugat totuşi că la reuniune se va discuta şi despre riscurile pentru dezvoltarea mondială provenite din Statele Unite şi economiile emergente. "Percepţia partenerilor din G20 este că dacă Europa nu rezolvă criza datoriilor se vor produce efecte periculoase petnru economia mondială. Trebuie să le arătăm că UE este hotărâtă să facă tot ceea ce este necesar pentru a depăşi dificultăţile actuale", au spus cei doi lideri. G20 reuneşte cele mai puternice state dezvoltate şi în curs de dezvoltare din lume.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
g20,
summit,
cannes,
zona euro
/actualitate/summitul-g20-de-la-cannes-se-va-concentra-pe-criza-din-zona-euro-8852959
8852959
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.