Suedia a ajuns sa importe gunoi. Ce face cu el?

Autor: Ana Raduta Postat la 10 februarie 2011 67 afişări

Suedia nu produce suficient gunoi, motiv pentru care anul trecut a fost nevoita sa importe 600.000 de tone de deseuri, utilizate pentru alimentarea centralelor termice.

Cea mai mare parte a deseurilor provine de la vecinii norvegieni, potrivit cotidianului The Local. Importurile de gunoi sunt necesare mai multor centrale termice, care folosesc deseurile drept combustibil. De vreme ce in ultimii ani s-au deschis mai multe centrale, a crescut si necesarul gunoi cu care acestea sunt alimentate.

Cotidianul the Local relata in octombrie 2009 ca mii de iepuri morti gasiti in parcurile din imprejurimile Stockholmului au fost folositi pentru a alimenta o centrala din centrul capitalei suedeze. La fel se intampla in fiecare an cu toate cadavrele de animale pe care le gasesc cei responsabili de aceasta sarcina.

Dupa cum era de asteptat, initiativa a incins spiritele organizatiilor pentru protectia animalelor, care sustin ca animelele sunt ucise intentionat si ca, mai mult decat atat, aceasta practica a devenit o adevarata industrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Suedia,
gunoi,
bani
/actualitate/suedia-a-ajuns-sa-importe-gunoi-ce-face-cu-el-7974023
7974023
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.