SUA si Polonia au semnat acordul privind instalarea scutului antiracheta american

Postat la 04 iulie 2010 15 afişări

Statele Unite si Polonia au semnat sambata un protocol care confirma acordul Varsoviei pentru instalarea pe teritoriul polonez a elementelor scutului antiracheta american.

Documentul semnat sambata la Cracovia, in prezenta secretarului de Stat american, Hillary Clinton, si a omologului sau polonez, Radoslaw Sikorski, amendeaza acordul privind scutul american incheiat in august 2008, adaptandu-l la strategia promovata de actuala administratie de la Washington. Dispozitivul amplasat intr-o baza militara poloneza "va contribui la apararea poporului polonez si a tuturor europenilor, a aliatilor si a altora, in fata amenintarii (...) reprezentate de Iran", a afirmat Clinton.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sua-si-polonia-au-semnat-acordul-privind-instalarea-scutului-antiracheta-american-6488062
6488062
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.