SUA critică din nou China pentru politica sistemului valutar

Postat la 28 decembrie 2011 6 afişări

Trezoreria SUA a criticat din nou Beijingul pentru că nu ar acţiona destul de rapid în privinţa reformelor sistemului de schimb valutar, însă nu a acuzat China de manipularea cursului de schimb, abţinându-se încă odată de la un limbaj dur în relaţia cu principalul partener comercial din Asia.

Washingtonul a criticat de asemenea intervenţia Japoniei pe piaţa valutară pentru a tempera aprecierea yenului şi a cerut Coreii de Sud să apeleze numai "în mod cumpătat" la astfel de măsuri. Unii politicieni americani consideră că China şi-a construit avantaje competitive incorecte pe pieţele globale prin menţinerea monedei locale la niveluri depreciate artificial pentru a-şi susţine exporturile. Congresul exercită tot mai multe presiuni asupra administraţiei Obama privind sancţiuni pentru China.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
sua,
sistem valutar,
economie,
critici
/actualitate/sua-critica-din-nou-china-pentru-politica-sistemului-valutar-9106105
9106105
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.