SUA au închis ambasadele din Orientul Mijlociu după interceptarea unor mesaje ale Al-Qaida: "Este una dintre cele mai precise ameninţări după 11 septembrie"

Postat la 05 august 2013 42 afişări

Decizia neobişnuită luată de Washington de a închide peste 20 de reprezentanţe diplomatice a fost motivată de interceptarea unor mesaje ale unor înalţi responsabili ai Al-Qaida, au declarat duminică responsabili şi aleşi americani.

SUA au închis ambasadele din Orientul Mijlociu după interceptarea unor mesaje ale Al-Qaida: "Este una dintre cele mai precise ameninţări după 11 septembrie"

 Statele Unite sunt în stare de alertă, a subliniat Michael McFaul, preşedinte al Comisiei pentru securitate internă a Camerei Reprezentanţilor, evocând "una dintre cele mai credibile ameninţări şi cele mai precise pe care le-am văzut după 11 septembrie". Un atentat pare "iminent", a apreciat acesta pentru CBS.

"Există un flux semnificativ ce evocă ameninţări, iar la acesta reacţionăm", a explicat pentru ABC generalul Martin Dempsey, şeful statului major american. Ameninţările cu atentate Al-Qaida vizează totalitatea intereselor occidentale, a prevenit acesta, adăugând că acestea sunt "mai specifice" ca tot ce acesta a văzut până în prezent.

Ţinta exactă nu este cunoscută, însă "intenţia este clară. Ideea este să atace interesele occidentale, nu doar americane", a declarat acesta în cadrul emisiunii "This Week".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sua-au-inchis-ambasadele-din-orientul-mijlociu-dupa-interceptarea-unor-mesaje-ale-al-qaida-este-una-dintre-cele-mai-precise-amenintari-dupa-11-septembrie-11208325
11208325
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.