SUA au devenit cea mai mare piaţă de export a Chinei, depăşind Uniunea Europeană

Postat la 20 noiembrie 2012 14 afişări

Statele Unite au devenit cea mai mare piaţă de export a Chinei, depăşind Uniunea Europeană în contextul recesiunii din zona euro, în timp ce investiţiile europene au înregistrat de asemenea, un recul în primele zece luni ale anului.

"Anterior a fost Uniunea Europeană, acum este SUA", a declarat, marţi, un purtător de cuvânt al Ministerului Comerţului la o conferinţă de presă lunară. Oficialul nu a oferit cifre, dar, potrivit datelor autorităţii vamale chineze, exporturile către SUA s-au ridicat la 289,3 miliarde de dolari în ianuarie-octombrie, iar cele către UE la 276,8 miliarde de dolari. Exporturile Chinei au înregistrat o încetinire în acest an, din cauza incertitudinilor privind economia mondială. Livrările la extern au urcat cu 20,3% în 2011, în timp ce în primele zece luni ale acestui an avansul se situează la 7,8%, sub ţinta statului de 10%. Investiţiile Chinei în străinătate, excluzând sectorul financiar, au crescut cu 25,4%, însă cele în Europa au înregistrat un declin de 20,9% în primele zece luni.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
sua,
export,
china,
uniunea europeana
/actualitate/sua-au-devenit-cea-mai-mare-piata-de-export-a-chinei-depasind-uniunea-europeana-10338761
10338761
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.