SUA anchetează S&P pentru ratingurile acordate obligaţiunilor ipotecare înainte de criză

Postat la 18 august 2011 10 afişări

Departamentul Justiţiei din SUA investighează dacă agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) a atribuit înainte de criza financiară rating incorect pentru zeci de obligaţiuni garantate prin ipoteci, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de cotidianul New York Times.

Investigaţia a început înainte ca S&P să retrogradeze ratingul pentru credite pe termen lung al SUA, de la "AAA" la "AA+" în august. Departamentul Justiţiei cercetează cazurile în care analiştii agenţiei au vrut să acorde ratinguri mai scăzute obligaţiunilor garantate prin ipoteci, însă propunerile au fost respinse de conducere. Un purtător de cuvânt al Departamentului Justiţiei a refuzat să comenteze. Este neclar dacă ancheta vizează şi celelalte două mari agenţii de rating, Moody's şi Fitch, sau numai S&P, notează New York Times.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
s&p,
rating,
obligatiuni ipotecare,
criza
/actualitate/sua-ancheteaza-s-p-pentru-ratingurile-acordate-obligatiunilor-ipotecare-inainte-de-criza-8630976
8630976
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.