SUA amână o reuniune americano-rusă pe tema Siriei. Rusia regretă amânarea întâlnirii bilaterale

Postat la 27 august 2013 34 afişări

Statele Unite au amânat o reuniune prevăzută cu Rusia pe tema crizei siriene, a anunţat luni seara un oficial de rang înalt din cadrul Departamentul de Stat american, sub acoperirea anonimatului.

SUA amână o reuniune americano-rusă pe tema Siriei. Rusia regretă amânarea întâlnirii bilaterale

 "Având în vedere consultările în curs pentru a aduce un răspuns adecvat atacurilor chimice din 21 august în Siria, am decis să amânăm întâlnirea subsecretarului (Wendy) Sherman şi ambasadorului (Robert) Ford cu o delegaţie rusă, care a fost prevăzută pentru această săptămână la Haga", a declarat acest oficial de rang înalt.

Cele două părţi vor analiza o reprogramare a acestei reuniuni, a afirmat el, insistând pe necesitatea "găsirii unei soluţii politice globale şi durabile la criza din Siria".

Rusia "regretă" că Statele Unite au decis să amâne o reuniune bilaterală privind Siria, a anunţat adjunctul ministrului rus de Externe, Ghennadi Gatilov.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sua-amana-o-reuniune-americano-rusa-pe-tema-siriei-rusia-regreta-amanarea-intalnirii-bilaterale-11274361
11274361
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.