Studiu: Vaccinurile anti-COVID nu pot opri transmiterea variantei Delta. Cercetătorii studiază şi tulpina columbiană

Postat la 09 august 2021 100 afişări

Studiu: Vaccinurile anti-COVID nu pot opri transmiterea variantei Delta. Cercetătorii studiază şi tulpina columbiană

Un studiu realizat recent arată că există primele semne că persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19 ar putea transmite varianta Delta a virusului la fel de uşor ca şi cele care nu au fost vaccinate, spun oamenii de ştiinţă de la Public Health England, relatează Reuters.

Constatările sunt în concordanţă cu cele ale Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), care săptămâna trecută şi-au exprimat îngrijorarea că persoanele vaccinate şi infectate cu tulpina Delta ar putea, spre deosebire de alte variante, să îl transmită cu uşurinţă.

Varianta Delta, foarte infecţioasă, a devenit tipul de coronavirus dominant la nivel mondial, întreţinând o pandemie care a ucis deja peste 4,4 milioane de persoane în întreaga lume.

Până acum, cercetătorii au demonstrat că vaccinurile oferă o bună protecţie împotriva bolilor grave şi a deceselor cauzate de Delta, în special în cazul a două doze, dar există mai puţine date cu privire la posibilitatea ca persoanele vaccinate să îl poată transmite în continuare altor persoane.

„Unele constatări iniţiale (…) indică faptul că nivelurile de virus la cei care devin infectaţi cu Delta după ce au fost deja vaccinaţi pot fi similare cu nivelurile găsite la persoanele nevaccinate”, a declarat Public Health England (PHE), într-un comunicat.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cercetatori,
delta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.