Studiu privind dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal la Aeroportul Internaţional Cluj

Autor: Mediafax Postat la 01 februarie 2013 47 afişări

Un studiu prin care se va stabili cum se va dezvolta infrastructura de transport intermodal la Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca va fi făcut în cadrul unui proiect cofinanţat cu două milioane de euro din fonduri europene, având ca scop integrarea transportului aerian cu cel feroviar şi rutier Directorul Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca, David Ciceo.

Un studiu prin care se va stabili cum se va dezvolta infrastructura de transport intermodal la Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca va fi făcut în cadrul unui proiect cofinanţat cu două milioane de euro din fonduri europene, având ca scop integrarea transportului aerian cu cel feroviar şi rutier Directorul Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca, David Ciceo, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că la instituţie se va face un studiu pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă, transmite corespondentul Mediafax. El a spus că printre obiective sunt stabilirea necesităţii şi oportunităţii construirii unei platforme de operare aeronave şi unei platforme de cale ferată, unui terminal cargo şi unei platforme de staţie de cale ferată pentru transportul de persoane. "Studiul se face în cadrul unui proiect cofinanţat cu două milioane de euro din fonduri europene. Scopul proiectului este integrarea transportului aerian cu cel feroviar şi rutier, iar UE ţine mult la transportul intermodal. Prin realizarea acestei investiţii se va prelua pe cale aeriană traficul de marfă pentru zona de nord-vest a ţării", a spus Ciceo.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/studiu-privind-dezvoltarea-infrastructurii-de-transport-intermodal-la-aeroportul-international-cluj-10537386
10537386
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.