STUDIU: Lipsa fondurilor şi dezinteresul instituţiilor de stat, principalele probleme ale societăţii civile

Postat la 18 iunie 2013 41 afişări

Lipsa fondurilor, dezinteresul instituţiilor de stat şi întârzierea fondurilor europene sunt principalele probleme cu care se confruntă societatea civilă din România, 87 la sută dintre organizaţiile neguvernamentale mizând pe susţinerea financiară a companiilor private, rezultă dintr-un studiu.

STUDIU: Lipsa fondurilor şi dezinteresul instituţiilor de stat, principalele probleme ale societăţii civile

 Studiul Cult Market Research arată că 74 la sută dintre organizaţiile chestionate au identificat ca problemă principală lipsa fondurilor, 39 la sută - dezinteresul instituţiilor de stat, iar 36 la sută - întârzierea finanţărilor europene.

"Cu toate că procentele sunt în scădere faţă de anul precendent, ordinea a rămas aceeaşi. Noutatea pentru 2013 este interesul pentru domeniul antreprenoriatului social, considerat de 88 la sută dintre entităţile chestionate ca o oportunitate de dezvoltare şi autosusţinere a organizaţiei. Antreprenoriatul social este o afacere care, pe lângă scopul de a face profit, adresează şi o cauză socială", arată iniţiatorii studiului, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/studiu-lipsa-fondurilor-si-dezinteresul-institutiilor-de-stat-principalele-probleme-ale-societatii-civile-10980322
10980322
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.