Studiu: Jumătate dintre români nu cred că banii pot răspândi noul coronavirus

Autor: Cosmin Pirv Postat la 26 ianuarie 2021 23 afişări

Unul din doi români nu crede că banii cash contribuie la răspândirea noului coronavirus, se arată într-un studiu făcut la începutul lunii ianuarie.

Studiu: Jumătate dintre români nu cred că banii pot răspândi noul coronavirus

Potrivit unui comunicat al Reveal Marketing Research, în ultimul an, oamenii şi-au schimbat foarte mult obiceiurile, de la cele de consum la interacţiuni până la modalităţi de plată.

„Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, este recomandată evitarea folosirii banilor în numerar atunci când oamenii efectuează plăţi. Multe locaţii încurajează această practică, iar plata cu cardul este de preferat”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, unul din doi români crede că banii cash nu contribuie deloc la răspândirea noului coronavirus. În schimb, 29% dintre respondenţi declară contrariul – ei sunt siguri că banii cash pot răspândi virusul. Cei care sunt pasivi în legătură cu acest subiect reprezintă 21% dintre respondenţi.

„Cei care cred că virusul se poate transmite prin cash sunt cei mai tineri dintre respondenţi – milenialii fară partener - 36% . La polul opus se află 63% dintre tinerii profesionişti, urmaţi de peste jumătate dintre maturii fără partener (55%) – aceste segmente afirmă că folosirea banilor în numerar nu contribuie deloc la răspândirea virusului. Similar, aproximativ jumătate dintre familiile moderne (49%) şi jumătate dintre cele tradiţionale (51%) nu se aşteaptă deloc că banii să influenţeze în vreun fel transmiterea noului coronavirus”, susţin realizatorii studiului.

De asemenea, studiul arată că mai mult de jumătate dintre români (55%) declară că în următorul an vor folosi din ce în ce mai puţini bani cash – în special maturii educaţi şi cei fară partener. 67% dintre maturii fără partener şi 63% dintre familiile moderne afirmă că în 2021 vor face mai puţine plati în numerar. Inclusiv 62% dintre seniorii pensionari sunt de aceeaşi părere.

„În schimb, o treime dintre români (33%) crede că va folosi la fel de mulţi bani cash şi în următorul an. Familiile tradiţionale şi tinerii profesionişti sunt la egalitate (aproximativ 40% ambele segmente) în ceea ce priveşte obieceiurile de plată – ei vor folosi la fel de mulţi bani în numerar. Doar 2% dintre respondenţi spun că vor utiliza în mai mare măsură cash-ul anul acesta, iar 10% au selectat răspunsul <nu ştiu>, întrebaţi despre obiceiurile lor de plată din anul următor”, mai arată rezultatele studiului.

Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piaţă full-service, specializată în marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development.

Studiul a fost realizat prin metoda CAWI şi au fost derulate 1011 interviuri online cu respondenţi cu vârsta peste 18 ani, online users, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional urban şi rural în perioada 6-11 ianuarie 2021. Eroare de eşantionare este +/- 3%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
români,
bani,
virus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.