Studiu japonez: Romania e amenintata de foamete. Adrian Radulescu de la Agricultura: „Japonezii sa se uite in propria ograda!”

Postat la 18 martie 2011 43 afişări

Romanii sunt europenii cei mai expusi la foamete, iar pe plan global, se numara printre primele 12 populatii amenintate de criza alimentara, sustin analistii Nomura, cea mai puternica agentie de brokeraj si consultanta economica din Japonia. Adrian Radulescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, neaga categoric posibilitatea: "Domnii de la Nomura sa se uite in propria ograda. Ar fi trebuit sa treaca pe primul loc Japonia!", a declarat Radulescu, pentru gandul.

Conform studiului intitulat "Europa va functiona - cu conditia unor reforme structurale si bancare", realizat de analisti Nomura si ai agentiei Llewellyn consulting si publicat la inceputul lunii martie, Romania va avea, in 2025, un Produs Intern Brut pe cap de locuitor mai mic decat Serbia, tara deasupra careia se situeaza in prezent, si sensibil mai mic decat al Bulgariei. Belarus si Kazahstan au inceput, deja, sa "ne salute din mers", iar in 2025 vor avea PIB-uri/cap de locuitor mult peste Bulgaria si comparabile cu ale Lituaniei, Estoniei si Ungariei. Nomura si Llewellyn isi bazeaza analiza pe datele oficiale Eurostat. In septembrie, tot Nomura a plasat Romania pe locul 12 in lume, din punct de vedere al vulnerabilitatii la criza alimentara. Asta, desi tara noastra ocupa locul 25 in lume din punctul de vedere al suprafetei terenurilor arabile si, teoretic, ar putea asigura hrana pentru 130 de milioane de oameni.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/studiu-japonez-romania-e-amenintata-de-foamete-adrian-radulescu-de-la-agricultura-japonezii-sa-se-uite-in-propria-ograda-8072102
8072102
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.