Studiu de mediu. Giganţii industriei de carne poluează mai mult decât Germania

Postat la 10 septembrie 2021 93 afişări

Studiu de mediu. Giganţii industriei de carne poluează mai mult decât Germania

Fermele de animale au un impact semnificativ asupra mediului, dar niciun guvern nu impune plafoane pentru emisiile de gaze cu efect de seră.

Datorită miliardelor de euro pe care le primeşte ca finanţare, producţia de proteine de origine animală este în expansiune. Pe baza vânzărilor, cea mai mare companie zootehnică din lume este multinaţionala braziliană JBS.

Producţia de carne pune în pericol sănătatea planetei, relevă studii bazate pe cifre privind compoziţia aerului, analize făcute de diverse organizaţii. Cele mai mari 20 de ferme de creştere a animalelor din lume sunt responsabile pentru mai multe gaze cu efect de seră decât produc state ca Germania, Franţa sau Marea Britanie.

Aceşti uriaşi ai cărnii şi produselor lactate emit împreună 932 de milioane de tone de CO2, în timp ce Germania - care este ţara care poluează cel mai mult dintre cele 3 puteri mondiale menţionate - se opreşte la 902.

Multinaţionala braziliană JBS, cea mai mare companie zootehnică din lume pe baza vânzărilor, este responsabilă pentru mai mult de un sfert din aceste emisii. Primele cinci produc la un loc mai mult dioxid de carbon decât greii petrolului - Big Oil, cum ar fi Exxon, Shell sau BP.

O fotografie a momentului a fost făcută de Meat Atlas 2021, cel mai recent raport de „fapte şi cifre despre animalele pe care le mâncăm”, scris de activiştii reţelei de mediu Friends of the Earth Europe şi de fundaţia politică Heinrich Böll Stiftung.

Atlasul reuneşte o serie de date şi cercetări de la diferite ONG-uri şi instituţii pentrucu scopul de a contura impactul producţiei de carne asupra lumii actuale, inclusiv a climei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carne,
mediu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.