Strigătul disperat al unei mame ucrainence care a trebuit să fugă din ţară: Am plâns până am rămas fără lacrimi. Sper cu adevărat că vom supravieţui, pentru că avem oameni pur şi simplu incredibili. Avem oameni care sunt gata să doboare tancuri cu mâinile lor

Autor: Ştefan Stan Postat la 05 martie 2022 259 afişări

Strigătul disperat al unei mame ucrainence care a trebuit să fugă din ţară: Am plâns până am rămas fără lacrimi. Sper cu adevărat că vom supravieţui, pentru că avem oameni pur şi simplu incredibili. Avem oameni care sunt gata să doboare tancuri cu mâinile lor

Iulia Yanchar speră că ea şi familia ei se vor întoarce în noua casă pe care au fost forţaţi să o abandoneze sâmbătă, când războiul a ajuns în satul lor situat la nord de capitala Kiev.

"Am trăit în apartamente închiriate timp de 10 ani pentru a ne construi casa. Iar acum, în sfârşit, ne mutăm în ea. Şi eram entuziasmaţi de fiecare tablou pe care îl agăţam pe perete", a declarat pentru Reuters Yanchar, care lucrează ca director de relaţii publice la un fond de caritate.

"Iar acum trebuie doar să lăsăm totul în urmă şi să plecăm, pentru că aici pot cădea bombe, pentru că tancurile pot trece pe străzile noastre".

În urmă cu câteva zile, în timp ce Rusia îşi continua invazia în Ucraina, o rachetă a explodat în aer deasupra satului situat în apropierea râului Nipru, iar o bucată a lovit o casă aflată la câteva străzi distanţă, declanşând un incendiu, a declarat Yanchar.

"Atunci a fost cu adevărat înfricoşător pentru toată lumea".

Eva, fiica de şase ani a lui Yanchar, în vârstă de şase ani, a încercat să se concentreze asupra vieţii normale.

"Nu ne va fi frică de luptă, nu ne vom ascunde, nu ne va fi frică de bombe, nu ne va fi frică de nimic", a spus Eva într-un videoclip înregistrat pentru reţelele de socializare.

Dar Yanchar a decis în cele din urmă că este prea riscant să rămână acasă.

"Monitorizăm în permanenţă toate ştirile. Am plâns până am rămas fără lacrimi", a spus ea. "Sper cu adevărat că vom supravieţui, pentru că avem oameni pur şi simplu incredibili. Avem oameni care sunt gata să doboare tancuri cu mâinile lor".

Yanchar a spus că se va întoarce într-o zi în Khotyanivka.

"Cred că nu ne vom pierde ţara şi cred că vom trăi în ţara noastră şi cred că ne va fi bine şi voi planta pe proprietatea mea toţi acei molizi la care am visat."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
casa,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.