STRATFOR: Rusia vrea să deterioreze relaţiile între Statele Unite şi Europa

Postat la 14 decembrie 2011 267 afişări

Moscova se foloseşte de crizele în relaţia sa cu Washingtonul pentru a crea nesiguranţă în Europa şi a-i face pe europeni să se simtă stânjeniţi din cauza percepţiei că Statele Unite au influenţat Rusia să acţioneze în acest fel, comentează agenţia de analiză STRATFOR.

Însă indiferent câte crize SUA-Rusia vrea Moscova, aceasta nu caută o rupere a relaţiilor între cele două puteri, ci urmăreşte să influenţeze relaţiile dintre americani şi europeni, precizează agenţia. Există semnale că Europa Centrală devine tot mai nervoasă, mai ales după ce preşedintele rus Dmitri Medvedev a anunţat noua strategie de apărare. În lipsa unui răspuns al SUA la consolidarea poziţiei agresive ruse, numeroşi europeni se întreabă dacă Washingtonul nu cumva plănuieşte să tempereze pe termen scurt relaţia cu Europa Centrală şi de Est, în schimbul păstrării liniilor de aprovizionare către Afganistan via Rusia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
international,
relatii,
sua,
europa
/actualitate/stratfor-rusia-vrea-sa-deterioreze-relatiile-intre-statele-unite-si-europa-9059651
9059651
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.