Stolojan: Disputele interne pe Schengen nu ajută. Eram deja acceptaţi dacă nu era lovitura de stat

Postat la 27 februarie 2013 17 afişări

Disputele interne dintre preşedintele Traian Băsescu şi USL pe tema Schengen nu ajută, susţine, potrivit RFI, eurodeputatul PDL Theodor Stolojan, care precizează că România ar fi fost deja acceptată, cu aeroporturile şi porturile, dacă n-ar fi avut loc încercarea de lovitură de stat din 2012.

Theodor Stolojan speră ca România să primească o veste bună în privinţa aderării la Spaţiul Schengen, la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 7-8 martie: "Eu sper să avem o şansă să putem măcar în prima etapă, aşa cum a fost o înţelegere acum un an de zile, respectiv cu porturile şi aeroporturile, urmând ca în etapa a doua să putem primi liber în Schengen şi cu transporturile rutiere.

Totuşi, aş vrea să precizez un lucru foarte limpede: dacă n-ar fi fost evenimentele din vara anului trecut, acea încercare de lovitură de stat, România era acum în prima etapă acceptată în Schengen, respectiv cu aeroporturile şi porturile. Eu sper totuşi ca acum, în martie, fiind din nou problema pe agenda Consiliului JAI, să reuşim acest lucru".

Eurodeputatul PDL crede că disputele interne dintre preşedintele Traian Băsescu şi USL pe tema Schengen nu ajută. "Evident că acest gen de puncte total diferite în interiorul unei ţări nu ne ajută deloc", spune democrat-liberalul, citat de RFI.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Dispute,
Schengen,
/actualitate/stolojan-disputele-interne-pe-schengen-nu-ajuta-eram-deja-acceptati-daca-nu-era-lovitura-de-stat-10607875
10607875
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.