Stephen Roach, Morgan Stanley: cresterea economica globala din urmatorii 3-5 ani va fi de 3,25-3,5%

Postat la 26 iulie 2010 21 afişări

Cresterea economica globala din urmatorii 3-5 ani se va plasa in medie in intervalul 3,25-3,5%, dupa recesiunea mondiala care a survenit unei perioade de sase ani cu o crestere medie de 4,7%, estimeaza Stephen Roach, presedinte non-executiv al Morgan Stanley Asia.

"Noul normal" ar putea fi observat inca din acest an, odata cu accelerarea simultana a economiilor din America, Europa si China, transmite Bloomberg. Cele mai mari economii ale lumii au inregistrat o crestere economica medie de 5% in primul trimestru al acestui an, datorita masurilor luate de guverne si efectelor de inventar, insa urmatoarele luni au adus franarea relansarii si temeri privind o noua runda de recesiune.

Astfel, cresterea economica globala din urmatorii trei pana la cinci ani ar putea fi, in medie, de 3,25-3,5%, fata de avansul mediu de 4,7% inregistrat in perioada 2003-2008, estimeaza Roach, de asemenea profesor la Universitatea Yale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/stephen-roach-morgan-stanley-cresterea-economica-globala-din-urmatorii-3-5-ani-va-fi-de-3-25-3-5-6721059
6721059
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.