Statul va sprijini achiziţia de utilaje şi va subvenţiona dobânda la credite pentru ferme familiale

Postat la 30 ianuarie 2013 27 afişări

Statul va sprijini fermele familiale cu fonduri pentru achiziţia de utilaje sau pentru construcţii şi va subvenţiona dobânda la creditele pentru investiţii, potrivit unui proiect de act normativ al Ministerului Agriculturii.

Pentru a beneficia de sprijin, activitatea economică desfăşurată de ferma familială, chiar dacă este permanentă, ocazională sau temporară, trebuie să fie înregistrată şi autorizată.

Ferma familială este ferma care realizează maxim 40 UDE (48.000 de euro valoarea producţiei agricole).

Sprijinul pentru ferme ar putea proveni din bugetul naţional sau prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Astfel, statul ar putea sprijini achiziţia de utilaje şi construcţia de ferme în cadrul măsurii 121, pentru proiecte cu valori cuprinse între 5.000 de euro şi 50.000 de euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stat,
utilaje,
dobânda,
credite
/actualitate/statul-va-sprijini-achizitia-de-utilaje-si-va-subventiona-dobanda-la-credite-pentru-ferme-familiale-10533256
10533256
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.