Statul roman condamnat la CEDO legat de ancheta in "Dosarul Revolutiei". Teodor Maries primeste 6.000 euro

Postat la 24 mai 2011 13 afişări

Statul roman a fost condamnat, marti, la CEDO, in procesul intentat de Asociatia "21 Decembrie" si alte persoane pentru incalcarea dreptului la viata si la respectarea vietii private, legat de ancheta in "Dosarul Revolutiei", urmand sa-i plateasca lui Teodor Maries despagubiri de 6.000 de euro.

Completul de sapte judecatori de la sectia a III-a a Curtii Europeane a Drepturilor Omului a decis ca statul roman a incalcat articolele 2 si 8 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, referitoare la dreptul la viata si, respectiv, la viata privata si de familie.

Astfel, Curtea a decis ca statul roman sa acorde despagubiri de 15.000 de euro catre Nicolae si Elena Vlase, pentru incalcarea articolului 2, precum si de 6.000 de euro presedintelui Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, pentru incalcarea articolului 8.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revolutie,
Teodor Maries,
proces
/actualitate/statul-roman-condamnat-la-cedo-legat-de-ancheta-in-dosarul-revolutiei-teodor-maries-primeste-6-000-euro-8282243
8282243
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.