Statul reduce drastic prefinantarea pe proiecte UE si retrage banii firmelor fara acte de rambursare

Postat la 28 iulie 2011 17 afişări

Plafonul in limita caruia statul asigura prefinantarea proiectelor cu fonduri UE a fost redus drastic, de la 30% la maximum 10% din valoarea contractului, iar firmele care nu transmit autoritatilor documentatia de rambursare in cel mult patru luni vor fi obligate sa restituie integral banii.

Noul sistem va fi aplicat incepand cu sfarsitul lunii iulie, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale. Pana in prezent, Comisia Europeana aloca 15% ca avans pentru prefinantarea proiectelor, iar Guvernul acoperea diferenta pana la 30% din valoarea contractului. Multe dintre firmele care contracteaza insa prefinantarea nu mai trimit ulterior facturile aferente cheltuielilor astfel incat ministerele sa transmita la randul lor actele de decont la Bruxelles, iar Comisia Europeana nu mai elibereaza alti bani comunitari pana cand aceste deconturi nu sunt inchise.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finantare,
proiecte,
ue,
financiar,
reducere,
prefinantare
/actualitate/statul-reduce-drastic-prefinantarea-pe-proiecte-ue-si-retrage-banii-firmelor-fara-acte-de-rambursare-8534443
8534443
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.