Statul elen are datorii neplătite de 6,6 miliarde de euro, reprezentând 3% din PIB

Postat la 27 martie 2012 5 afişări

Politica statului elen de a îngheţa plăţile către terţi în ultimii ani, în contextul dificultăţilor financiare severe cauzate de criza datoriilor, a condus la creşterea datoriilor la 6,6 miliarde de euro, sumă echivalentă cu 3% din PIB, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Practica, echivalentă cu o încetare de plăţi, combinată cu oferta redusă de creditare din partea băncilor, a agravat problemele de lichiditate ale companiilor. În acelaşi timp, amânarea plăţilor constituie o încălcare a termenilor memorandumului semnat de Atena cu creditorii internaţionali, care au cerut plata integrală a acestor datorii. Date oficiale arată că statul are restanţe de circa 1,25 miliarde de euro la companiile de construcţii, în timp ce datoriile spitalelor către furnizori şi companiile farmaceutice însumate cu cele ale autorităţilor locale şi fondurilor de asigurări sociale se ridică la 3,6 miliarde de euro.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
pib,
dificultati,
datorii,
economie
/actualitate/statul-elen-are-datorii-neplatite-de-6-6-miliarde-de-euro-reprezentand-3-din-pib-9440870
9440870
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.