Statul a pierdut anul trecut cel putin 5 mld. de euro de pe urma evaziunii fiscale

Postat la 12 martie 2010 9 afişări

Impactul crizei economice determina cresterea activitatilor ilegale in special in mediul economic. Conform statisticilor MAI, prejudiciul cauzat ca urmare a constatarii infractiunilor de catre structurile de politie este estimat la 19.228.260 de mii de lei (echivalentul a 4,45 miliarde de euro), cu 210% mai mult decat in 2008.

In anul 2009, numarul infractiunilor de evaziune fiscala constatate de structurile de politie a crescut la aproximativ 9.300, fata de 7.700 in anul precedent.

In urma unei actiuni declansate in luna octombrie a anului trecut, la 31 de magazine duty-free situate in punctele de trecere a frontierei cu Serbia si Ucraina, s-a constatat ca, in numai 8 zile, prejudiciul estimat rezultat din sustragerea de la plata accizelor si TVA a fost de peste 3,8 milioane de euro, calculat la pretul minim de 2,5 euro cartusul de tigarete. Astfel, putem estima un prejudiciu anual de aproximativ 174 de milioane de euro. Ca urmare a demersurilor MAI, la nivelul Guvernului a fost luata decizia de interzicere a comercializarii in regim de duty-free a produselor alcoolice si din tutun.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/statul-a-pierdut-anul-trecut-cel-putin-5-mld-de-euro-de-pe-urma-evaziunii-fiscale-5740744
5740744
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.