Statul a luat un nou credit, de 300 mil. lei, de la banci

Postat la 27 iulie 2010 12 afişări

Ministerul de Finante a imprumutat luni de la banci aproape 300 de milioane de lei la o dobanda de 7% pe an. Maturitatea creditului este de sase luni. La precedenta licitatie de titluri de stat ministerul s-a imprumutat ceva mai ieftin, platind o dobanda de 6,99% pe an.

In total, statul si-a propus sa imprumute luna aceasta de la banci 4,65 miliarde de lei si 400 de milioane de euro, din care a reusit sa ia doar 1,26 miliarde de lei. De la inceputul anului statul a luat de la banci, prin titluri de stat, peste 22 de miliarde de lei. Banii sunt folositi pentru acoperirea deficitului bugetar, respectiv pentru plata pensiilor si a salariilor.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Finante,
stat,
credit,
banci,
titluri,
minister
/actualitate/statul-a-luat-un-nou-credit-de-300-mil-lei-de-la-banci-6736416
6736416
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.