Statistică îngrijorătoare: Jumătate dintre elevi au scutiri de la orele de sport

Postat la 26 aprilie 2013 32 afişări

Secretarul general adjunct din Ministerul Educaţiei Gabriel Ispas a declarat, vineri, la o dezbatere organizată de Consiliului Naţional al Audiovizualului, că aproximativ jumătate dintre elevi au scutiri medicale de la orele de sport, numărul acestor scutiri fiind "îngrijorător".

Statistică îngrijorătoare: Jumătate dintre elevi au scutiri de la orele de sport

 "Dacă ne-am lua după situaţia scutirilor, ar însemna că avem o generaţie tânără bolnavă, incapabilă de efort, ceea ce nu este adevărat. De fapt, este doar o aparenţă pe care o creează cei care, cu o inconştienţă înfiorătoare, dau scutiri medicale unor copii care pot să desfăşoare activităţi sportive", a spus Gabriel Ispas, care a participat la dezbaterea "Campionii se Nasc Acum!", organizată de CNA.

Gabriel Ispas a adăugat că, pentru a încuraja educaţia fizică în şcoli, Ministerul Educaţiei Naţionale a decis să ia două măsuri.

"În primul rând, în toamnă, în prima lună de şcoală, vom avea o zi în care copiii vor face doar sport. Niciun copil nu va fi scutit de sport. Dacă un copil are o anumită dizabilitate, poate să aleagă ce sport să facă", a spus Gabriel Ispas

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/statistica-ingrijoratoare-jumatate-dintre-elevi-au-scutiri-de-la-orele-de-sport-10804929
10804929
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.