Statele Unite vor deveni cel mai mare producător mondial de petrol până în 2020, depăşind Arabia Saudită

Postat la 12 noiembrie 2012 10 afişări

Statele Unite vor deveni cel mai mare producător mondial de petrol până în 2020, depăşind Arabia Saudită

Producţia tot mai mare de petrol extras din formaţiuni compacte de roci va transforma SUA în cel mai mare producător la nivel mondial până în 2020, arată AIE într-un raport care acoperă trendurile din sectorul energetic până în 2035. Noi surse interne de petrol vor limita importurile şi vor transforma America de Nord într-un exportator net până în 2030. "Statele Unite, care în prezent importă circa 20% din necesarul de energie, ajung aproape la independenţă energetică, evoluţie opusă faţă de trendurile înregistrate în majoritatea ţărilor importatoare de energie", potrivit AIE, transmite Bloomberg. SUA au acoperit din surse interne 83% din necesarul de energie în primele şase luni, iar pentru întreg anul în curs ar putea consemna cel mai ridicat procentaj începând din 1991, potrivit datelor Departamentului pentru Energie.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
arabia saudita,
petrol,
productie
/actualitate/statele-unite-vor-deveni-cel-mai-mare-producator-mondial-de-petrol-pana-in-2020-depasind-arabia-saudita-10302058
10302058
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.