Statele Unite nu sunt în punctul de a interveni militar în Siria

Postat la 26 aprilie 2013 21 afişări

Statele Unite nu sunt în punctul de a lansa o acţiune militară în Siria, cu toate că, potrivit serviciilor de informaţii americane, Damascul a folosit probabil arme chimice, a anunţat joi un oficial american din cadrul Apărării.

Statele Unite nu sunt în punctul de a interveni militar în Siria

 Armata americană a pregătit planuri de urgenţă pentru cazul în care Washingtonul va hotărî să intervină, dar oficialii americani care îl însoţesc pe secretarul Apărării, Chuck Hagel, în turneul din Orientul Mijlociu au sugerat că, în prezent, nu este de actualitate nicio acţiune militară.

"Aceasta este munca noastră (...) să prezentăm opţiuni preşedintelui, la cerere", a declarat pentru jurnalişti, la Abu Dhabi, un oficial de rang înalt din cadrul Apărării, sub acoperirea anonimatului.

Dar, a adăugat el, "analizele serviciilor de informaţii nu antrenează în mod automat decizii politice. Este important să notăm acest lucru în acest caz".

Referindu-se la eşecul serviciilor de informaţii înainte de invadarea Irakului, în 2003, oficialul de rang înalt a anunţat că preşedinţia americană va acţiona cu prudenţă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/statele-unite-nu-sunt-in-punctul-de-a-interveni-militar-in-siria-10803700
10803700
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.