Statele UE pot folosi fonduri europene ca garanţie pentru credite bancare destinate IMM

Postat la 31 ianuarie 2012 39 afişări

Liderii europeni au convenit luni la Bruxelles ca fondurile europene aflate la dispoziţia Comisiei şi a Fondului Social European, precum şi resursele încă neangajate destinate statelor membre să poată fi folosite drept garanţii de credite în vederea dezvoltării sau apariţiei de noi întreprinderi mici şi mijlocii.

"Este una dintre cele mai importante decizii anticriză, aceea de a implica masiv Uniunea Europeană şi resursele financiare europene şi garanţiile care pot fi date contra resurselor europene alocate ţărilor şi încă neangajate în contracte", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Consiliul European a adoptat în acest sens o declaraţie vizând stimularea creşterii economice şi a ocupării forţei de muncă, cu accent pe forţa de muncă tânără. "Este o declaraţie care trebuie să fie transpusă în măsuri care vor fi adoptate la următorul Consiliu European", a precizat preşedintele.

Băsescu a amintit că România a anticipat într-un fel această decizie, prin înfiinţarea în 2010 a fondului de garanţii guvernamentale pentru crearea de întreprinderi mici şi mijlocii. "Este adevărat, nivelul de garanţii nu a fost foarte mare, de câteva zeci de milioane, dar iată o altă măsură pe care într-un fel sau altul am anticipat-o şi care acum va fi mai puternic susţinută şi cu resursă financiară europeană", a afirmat preşedintele.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/statele-ue-pot-folosi-fonduri-europene-ca-garantie-pentru-credite-bancare-destinate-imm-9191077
9191077
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.