Statele europene au discutat despre crearea unui fond pentru a ajuta băncile într-o situaţie Lehman

Postat la 02 aprilie 2012 5 afişări

Miniştrii de Finanţe europeni au discutat la reuniunea de la sfârşitul acestei săptămâni înfiinţarea unui fond regional de susţinere a băncilor pentru eventualitatea unei noi crize precum cea generată de prăbuşirea în 2008 a Lehman Brothers, potrivit CNBC.

Mai multe state UE susţin înfiinţarea unui fond european pentru lichidarea instituţiilor financiare cu operaţiuni internaţionale, a declarat Vicotr Constancio, membru în conducerea Băncii Centrale Europeane (BCE). Banca Centrală Europeană (BCE) sprijină un fond la nivel UE, la alternativa înfiinţării unor fonduri naţionale. "Ar deconecta mai mult băncile de situaţia guvernelor", a spus Constancio, fără să ofere detalii despre ţările care susţin înfiinţarea fondului european.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
lehman,
banci,
fond
/actualitate/statele-europene-au-discutat-despre-crearea-unui-fond-pentru-a-ajuta-bancile-intr-o-situatie-lehman-9463656
9463656
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.