Statele din zona euro analizează întârzierea pachetului financiar pentru Grecia

Postat la 16 februarie 2012 14 afişări

Miniştrii de Finanţe din zona euro analizează modalităţi de a întârzia parţial, sau în întregime, al doilea pachet de ajutor financiar pentru Grecia, dar în acelaşi timp să evite o încetare de plăţi dezordonată, au declarat, miercuri, mai multe surse UE, citate de Reuters.

Întârzierea ar putea dura până după alegerile generale din Grecia, aşteptate pentru luna aprilie. Chiar dacă cea mai mare parte a elementelor pachetului financiar au fost finalizate, miniştrii de Finanţe din zona euro nu sunt mulţumiţi în privinţa angajamentului liderilor politici eleni în privinţa măsurilor de austeritate şi reformelor ce condiţionează ajutorul financiar. De asemenea, nu este clar dacă nivelul îndatorării Greciei raportată la PIB, în prezent de circa 160% din PIB, poate fi coborât la 120% până în 2020 prin acordul de împrumut, aşa cum au cerut reprezentanţii UE, FMI şi Băncii Centrale Europene.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/statele-din-zona-euro-analizeaza-intarzierea-pachetului-financiar-pentru-grecia-9239121
9239121
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.