Statele din Spaţiul Schengen ar putea lua o măsură extremă: Restabilirea temporară a controalelor la frontiere

Autor: George Toader Postat la 07 iunie 2012 47 afişări

Dificultăţile înregistrate la frontiera dintre Grecia şi Tucia, considerată prea permisivă de mai multe state europene, ar putea determina statele membre ale Spaţiului Schengen să reintroducă temporar controale la frontiere interne, spre nemulţumirea Comisiei Europene (CE).

Este vorba despre o măsură extremă, a cărei aplicare este supusă unor condiţii foarte stricte, dau asigurări liderii francezi şi germani, care au cerut acest lucru.

Însă discuţia nu este nici pe departe închisă, întrucât comisarul european pentru Afaceri Interne Cecilia Malmstrom s-a declarat împotriva compromisului propus joi miniştrilor de Interne ai statelor membre ale Uniunii Europene, reuniţi la Luxemburg, şi omologilor lor din alte patru state membre ale Acordului Schengen (Elveţia, Norvegia, Islanda şi Lichtenstein).

"Nu putem accepta această propunere, întrucât acesta nu este un mecanism european (...). Sper că această decizie nu se va lua azi", a declarat ea la sosirea la reuniune.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Schengen,
controale,
frontiere,
Grecia,
Tucia
/actualitate/statele-din-spatiul-schengen-ar-putea-lua-o-masura-extrema-restabilirea-temporara-a-controalelor-la-frontiere-9718250
9718250
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.