StarTech Team deschide un centru de asistenţă pentru companii în vederea combaterii atacurilor ransomware

Autor: Florin Casota Postat la 16 mai 2017 239 afişări

StarTech Team, furnizor soluţii şi servicii IT din România, deschide un centru de asistenţă pentru combaterea atacurilor de tip ransomware dedicat companiilor româneşti şi înfiinţează şi o linie telefonică dedicată în acest sens. Măsura are loc în contextul înmulţirii infracţunilor cibernetice şi ca urmare a atacului de tip ransomware WannaCry, cel mai devastator atac cibernetic de acest fel lansat vreodată.

StarTech Team deschide un centru de asistenţă pentru companii în vederea combaterii atacurilor ransomware

Astfel, managerii companiilor au la dispoziţie o linie telefonică dedicată, disponibilă 24/7, putând apela numărul 0372 400 618 (apel cu tarif normal) şi adresa de email sos@startechteam.ro unde pot solicita informaţii despre cum se pot proteja împotriva atacurilor cibernetice.

„Până în acest moment, niciun client StarTech Team nu a fost afectat de virusul WannaCry şi dorim să ne folosim experienţa de până acum pentru a proteja mai multe companii din România, chiar dacă nu sunt clienţi StarTechTeam. Astfel, ajutăm companiile din România şi limităm propagarea virusului”, spune Bogdan Tudor, CEO StarTech Team.

De asemenea, pentru a limita şansele de infectare cu virusul WannaCry şi cu noul virus Uiwex, StarTech Team recomandă ca utilizatorii să urmeze cinci paşi pentru a fi protejaţi:

#1 PATCH

StarTech Team recomandă instalarea fix-ului Microsoft – MS17-010 cât mai repede. După instalare, este necesară restartarea calculatorului. În mod normal, aplicarea update-ului şi activarea firewall-ului din Windows va proteja un utilizator simplu de vulnerabilităţi.

#2 EDUCAŢI UTILIZATORII

Deşi WannaCry poate infecta calculatoarele fără a fi nevoie de o accesare a utilizatorilor, cele mai multe atacuri păcălesc angajaţii prin metoda de atac phishing „spray-‘n’-pray” ceea implică infectarea utilizatorilor prin ataşamentele virusate ale e-mail-urilor sau prin accesarea diverselor link-uri. Hackerii pot ademeni viitoarele victime să dea click pe un URL, ca mai apoi virusul să intre în calculator.

Pentru că viruşii ransomware atacă zilnic utilizatorii de internet, companiile sau furnizorii de servicii, orice individ sau organizaţie ar trebui să înveţe despre atacuri şi cum pot fi evitate. În acest scop, utilizatorii de internet pot accesa platforma www.sigurantapenet.ro din care pot obţine informaţii despre cum se pot proteja împotriva fraudelor informatice.

#3 BACKUP. ACUM!

Este recomandată efectuarea unui backup pentru ca utilizatorii să fie protejaţi împotriva criptării datelor. Un simplu back-up în computer nu este însă suficient. Conectarea fizică a device-ului pe care se va face back-up-ul, va permite ransomware-ului să cripteze arhiva. Astfel, stocarea back-up-urilor într-un cloud securizat reprezintă o soluţie viabilă în combaterea ransomware-ului.

#4 NU PLĂTIŢI SUMA DE RESCUMPĂRARE!

Această regulă este destul de simplă – nu există garanţia că hackerii vă vor permite accesul la datele criptate, chiar dacă au primit banii. În plus, utilizatorii vor intra în categoria de buni-platnici şi pot deveni ţinta mai multor atacuri cibernetice.

#5 INSTALAŢI UN ANTIVIRUS

Este recomandată folosirea unei aplicaţii antivirus, şi scanarea computer-ului, chiar dacă este doar pentru o perioadă de probă. Chiar dacă virusul va trece de antivirus în primă instanţă, şansele sunt destul de mari ca antivirusul să se actualizeze automat şi să deviruseze sistemul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.