Standard and Poor's pune sub supraveghere ratingul "AAA" al Uniunii Europene

Postat la 08 decembrie 2011 9 afişări

Agenţia de evaluare financiară Standard and Poor's (S&P) a plasat miercuri sub supraveghere nota pe care o acordă datoriei Uniunii Europene, în prezent "AAA", cea mai bună posibilă.

S&P, care atribuie această notă Uniunii Europene din 1976, a explicat într-un comunicat că finanţarea UE va suporta consecinţele crizei datoriilor publice din zona euro. Acest avertisment vine la două zile după cel lansat către 15 state membre ale zonei euro, între care şase notate tot cu "AAA". Luni, S&P a plasat de asemenea sub supraveghere ratingul acestor state, indicând că există şanse mai mari de 50 la sută ca acesta să fie redus în următoarele trei luni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
s&p,
agentie,
rating,
ue
/actualitate/standard-and-poor-s-pune-sub-supraveghere-ratingul-aaa-al-uniunii-europene-9040553
9040553
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.