Sprijin pentru sportivii cu dizabilităţi în drumul spre Rio de Janeiro

Autor: Ioana Matei Postat la 22 aprilie 2013 30 afişări

Comitetul Naţional Paralimpic (CNP) şi Olympus, unul dintre jucătorii importanţi de pe piaţa autohtonă de lactate, lansează campania naţională “Susţinem adevăraţii învingători”, prin care sportivii cu dizabilităţi sunt sprijiniţi activ şi pe termen lung în lupta pentru victorii, în drumul lor către Rio de Janeiro, unde vor avea loc Jocurile Paralimpice din 2016.

Campania are ca obiectiv creşterea gradului de conştientizare a mişcării paralimpice din România, oferind sportivilor cu dizabilităţi o expunere care să le asigure un nivel de notorietate crescut, comparabil cu cel al sportivilor fără dizabilităţi. Ea sprijină, de asemenea, eforturile CNP în a asigura accesul antrenorilor şi sportivilor la concursurile naţionale şi internaţionale, precum şi pentru a asigura accesul acestora la sălile de antrenament şi echipamentele sportive necesare, alături de programe de nutriţie.

Anul acesta, campania “Susţinem adevăraţii învingători” va fi comunicată prin intermediul mass-media, pe bloguri, precum şi prin intermediul paginii de Facebook www.facebook.com/OlympusDairy, unde există informaţii şi fotografii de la competiţiile naţionale şi internaţionale la care participă sportivii.

Astfel, în perioada 18-20 aprilie, când oraşul Galaţi va găzdui cea de-a 21-a ediţie a Cupei Danubius, dedicată sportivilor cu dizabilităţi locomotorii, şi Campionatul Naţional de Powerlifting, sportivi din toată ţara se vor întrece în diferite sporturi: atletism, baschet, tenis de masă, tir, pescuit şi powerlifting.

Cupa Danubius va începe joi, 18 aprilie, cu competiţii de bachet în fotoliu rulant şi tenis de masă, în sala „Florin Balaiş”. Competiţia din Galaţi este urmată de Campionatul Naţional de Popice pentru Nevăzători, care va avea loc în Cinciş - Hunedoara, în perioada 20-21 aprilie. Sportivi nevăzători din toată ţara vor lupta pentru calificarea în echipa naţională care va reprezenta România în campionatele europene.

Grupul Olympus este prezent în România din 1999. Acesta este deţinut de o familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, are sediul în Trikala, Grecia, şi operează în 34 de ţări, inclusiv pe pieţe precum SUA, Germania şi Italia. În prezent, deţine cinci unităţi de producţie în Grecia, Bulgaria şi România, care produc lactate şi sucuri naturale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sprijin-pentru-sportivii-cu-dizabilitati-in-drumul-spre-rio-de-janeiro-10779010
10779010
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.