Spion rus in SUA, cu legaturi in Romania

Postat la 15 iulie 2010 33 afişări

Scandalul de spionaj dintre Moscova si Washington pare sa nu se fi incheiat cu schimbul de spioni, de vinerea trecuta, ci are o continuare cu trimitere catre Romania. Un al 12-lea spion a fost arestat si deportat, iar din biografia sa, data publicitatii de autoritatile americane, reiese ca a fost si angajatul unei firme de software care opereaza si in Romania - NeoBit.

Firma, de pe al carei site reiese ca tinde sa devina unul dintre cei mai buni furnizori de solutii IT&C si sa dezvolte si "sa pregateasca o echipa excelenta de profesionisti", l-a numarat intre angajatii sai si pe Alexei Karetnikov. Cetateanul rus a lucrat in ultimele luni la sediul Microsoft din Redmond (statul Washington), fiind urmarit de FBI inca de la intrarea in SUA (octombrie 2009). La fel ca in situatia intens mediatizatei spioane Anna Chapman, si in cazul lui Karetnikov, viata sa a fost reconstituita din profilul sau pe Facebook. De acolo, anchetatorii americani au aflat ca a terminat un liceu de matematica in 2004 si a absolvit Universitatea Politehnica de Stat din Sankt Petersburg in 2009.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
spionaj,
scandal,
spioni,
Romania,
SUA,
Rusia
/actualitate/spion-rus-in-sua-cu-legaturi-in-romania-6560036
6560036
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.