Speriat de duritatea reformelor din Letonia, FMI avertizează că guvernul merge prea departe

Postat la 04 ianuarie 2013 9 afişări

Letonia continuă să introducă măsuri de austeritate după încheierea acordului cu FMI, atât de dure încât creditorul internaţional avertizează că guvernul merge prea departe, iar plata anticipată a datoriilor privează instituţia financiară de pârghii prin care să influenţeze politica economică.

Letonia a terminat de plătit în luna decembrie datoriile către FMI, după un acord stand-by pe doi ani de 9,9 miliarde de dolari încheiat în 2008 cu Fondul Monetar, Banca Mondială şi UE. Datoriile au fost achitate cu aproximativ trei ani înainte de termen. La 1 ianuarie, cu două săptămâni după achitarea datoriilor către FMI, guvernul a redus venitul minim garantat, transmite Bloomberg. Cunoscut mai degrabă pentru promovarea măsurilor de austeritate, Fondul Monetar Internaţional a criticat decizia, considerând că ar putea afecta mecanismele de siguranţă socială. Revenirea economică a Letonei, care a pierdut aproape 20% din PIB în urma crizei financiare mondiale din 2008-2009, este văzută diferit de diverşi economişti şi politicieni.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
fmi,
reforme,
letonia,
guvern
/actualitate/speriat-de-duritatea-reformelor-din-letonia-fmi-avertizeaza-ca-guvernul-merge-prea-departe-10427619
10427619
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.