Spectaculoasa biografie a lui Ratan Tata, miliardarul care produce cea mai ieftina masina din lume si are 395.000 de angajati in 80 de tari

Postat la 26 aprilie 2011 24 afişări

Mumbai, cu strazile sale supraaglomerate de motorete, vaci si taxiuri cu trei roti, nu este tocmai orasul potrivit pentru o companie auto cu ambitii globale. Nu de aceeasi parere este, insa, Ratan Tata, presedintele grupului de automobile Tata. Barbatul de 73 de ani, scolit la Harvard, este in primul rand un mare fan al industriei auto. "Iubesc masinile. Mi-a parut foarte rau cand brandul Pontiac a disparut, eram un mare admirator al sau", spune afaceristul.

Ratan Tata a transformat complet afacerea pe care strabunicul sau a fondat-o, in 1868. Grupul Tata are, in prezent, 395.000 de angajati in 80 de tari si include 98 de companii din diverse domenii: otel, IT, hoteluri, industria ceaiului si, nu in ultimul rand, producerea de masini. Veniturile Tata s-au marit de 12 ori din 1991 incoace, ajungand la 46,1 miliarde de euro in 2010 si facandu-l pe Ratan Tata al doilea cel mai puternic director executiv al Asiei, conform topului CNN.com.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliardar,
Ratan Tata,
masina
/actualitate/spectaculoasa-biografie-a-lui-ratan-tata-miliardarul-care-produce-cea-mai-ieftina-masina-din-lume-si-are-395-000-de-angajati-in-80-de-tari-8191813
8191813
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.