Specialist roman: „Samuraii nucleari” s-ar putea imbolnavi de leucemie in cateva zile sau peste 15 ani

Postat la 04 aprilie 2011 10 afişări

Pentru ca autoritatile din Japonia sunt ingrijorate de faptul ca pot ramane fara capacitate de stocare a celulelor stem, cea mai mare banca de celule stem din Europa, Cryo-Save Group NV, se ofera sa stocheze celule stem adulte autologe (nr. proprii) pentru lucratorii din echipele de salvare, a caror viata a fost pusa in pericol.

"Am inteles ca Japonia este ingrijorata ca nu este echipata indeajuns, pentru a se ocupa de stocarea celulelor stem pe cont propriu", precizeaza Marc Waeterschoot, responsabil de toate activitatile de stocare ale clinicii. Reprezentantii de la banca de celule stem au declarat pentru gandul ca vor stoca celulele stem ale "samurailor nucleari" fara a percepe nicio taxa. Studii stiintifice recente au demonstrat ca celulele stem pot repara daunele cauzate de expunerea la radiatii ridicate. In prezent, tabletele cu iod sunt masura de ultima instanta pentru protejarea persoanelor care intra in contact cu mediul radioactiv.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/specialist-roman-samuraii-nucleari-s-ar-putea-imbolnavi-de-leucemie-in-cateva-zile-sau-peste-15-ani-8127483
8127483
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.