Spania va trimite avioane de luptă în România şi Bulgaria

Autor: Iulian Moşneagu Postat la 22 octombrie 2022 93 afişări

Spania va trimite avioane de luptă în România şi Bulgaria

Spania a anunţat sâmbătă că va trimite 14 avioane de luptă în Bulgaria şi România pentru a consolida flancul estic al NATO, în condiţiile în care alianţa îşi consolidează poziţia după invazia Rusiei în Ucraina.

Madridul va trimite şase avioane Eurofighter şi 130 de soldaţi în Bulgaria între jumătatea lunii noiembrie şi începutul lunii decembrie pentru a antrena forţele locale, a precizat Ministerul spaniol al Apărării într-un comunicat, conform The Guardian.

Ministerul a adăugat că opt avioane de luptă F18M şi 130 de membri ai forţelor aeriene vor fi dislocaţi în România între decembrie şi martie anul viitor, ca parte a strategiei NATO de „reacţie şi descurajare".

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a mulţumit Spaniei pentru „răspunsul său foarte, foarte rapid".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
avioane,
nato

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.