Spania va restrictiona piata muncii pentru romani

Postat la 19 iulie 2011 6 afişări

Spania va restrictiona piata muncii pentru romani, din cauza somajului aflat in crestere, potrivit unor surse comunitare citate de RFI, postul mentionand ca decizia va fi luata pana la sfarsitul saptamanii, cand Bruxelles-ul si capitatele europene vor fi notificate in acest sens.

"Decizia Spaniei de a restrictiona piata muncii pentru cetatenii romani va fi luata pana la sfarsitul saptamanii, cand Madridul va notifica Bruxelles-ul si capitalele europene. Surse comunitare au declarat pentru RFI ca Spania va restrictiona accesul pe piata muncii din cauza somajului aflat in crestere. Rata somajului in Spania a ajuns la 20 la suta din populatia activa", noteaza RFI Romania. Potrivit sursei citate, aceasta este prin urmare o masura strict protectionista care vizeaza Romania intrucat multi cetateni romani lucreaza acum in Spania. Potrivit datelor oferite de Ministerul Muncii si Imigratiei in Spania, la sfarsitul lui 2010 aproximativ 850 de mii de romani locuiau in aceasta tara. Masura nu ii va afecta insa pe romanii care au deja un loc de munca legal in Spania, deoarece nu se aplica retroactiv.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
spania,
restrictii,
piata muncii
/actualitate/spania-va-restrictiona-piata-muncii-pentru-romani-8505684
8505684
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.