Spania va cere statelor din zona euro 60-65 miliarde de euro pentru recapitalizarea băncilor

Autor: George Toader Postat la 14 iunie 2012 12 afişări

Spania va cere pentru recapitalizarea băncilor 60-65 miliarde euro statelor din zona euro, după ce la sfârşitul săptămânii a fost anunţat un program de până la 100 miliarde euro, transmite AFP, citând cotidianul local ABC, care a obţinut raportul firmelor de audit care au evaluat sistemul bancar.

"Suma, deja cunoscută de ministrul Economiei, Luis de Guindos, este de 60 de miliarde de euro şi ar putea ajunge la 65 de miliarde de euro în funcţie de evoluţia fiecărei entităţi bancare într-un scenariu mai mult sau mai puţin dificil", notează ABC.

Potrivit publicaţiei spaniole, Bankia, a cărei naţionalizare a precipitat ajutorul extern, ar avea nevoie de 19 miliarde de euro, sumă care a mai fost prezentată de guvernul spaniol.

Două bănci controlate de stat, Novagalicia şi CatalunyaCaixa, vor primi fiecare câte 10 miliarde de euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Spania,
zona euro,
bănci
/actualitate/spania-va-cere-statelor-din-zona-euro-60-65-miliarde-de-euro-pentru-recapitalizarea-bancilor-9747380
9747380
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.